Skip to main content

Diensten

Parallel aan het bestaande netwerk ontwikkelde vanaf de jaren 80 een nieuwe manier om te bellen, de mobiele telefoon. Met een mobiele telefoon zijn wij niet meer gedwongen te bellen vanaf een vast punt, maar heeft iedereen de mogelijkheid vrijwel overal bereikbaar te zijn. Vanaf dit moment kan men spreken over vaste- en mobiele telefonie. Nagenoeg elke telefoonverbinding wordt tegenwoordig door een elektronische telefooncentrale tot stand gebracht. Tegelijkertijd met de overgang van de elektromechanische naar de elektronische centrale, heeft de overgang van de draaiende kiesschijf naar het drukknopkiezen plaatsgevonden. Bij het drukknopkiezen stuurt een telefoontoestel verschillende tonen naar de centrale.

Door de opkomst van de elektronica werd het mogelijk om de interlokale verbindingen uit te breiden zonder het aantal kabels te vermeerderen. Interlokale verbindingen zijn verbindingen tussen twee centrales. De grote voordelen van digitale boven analoge signalen in het telefoonsysteem waren dat het veel gemakkelijker wordt om de verbinding te schakelen, zodat er minder kwaliteitsverlies optreedt en dat meer verbindingen over één kabel gevoerd kunnen worden.

Oorspronkelijk gebeurde dit door middel van het multiplex ‘en van meerdere frequentiebanden op een kabel, later door het digitaliseren van de verbindingen. De volgende stap was het digitaliseren van de telefooncentrale naar de wijkcentrale.

Stap voor stap digitaliseerde er steeds meer en deze ontwikkeling zal voorlopig nog niet stoppen.Tadatel levert zowel mobiele- als vaste telefonie. De mogelijkheden breiden zich steeds verder uit. Naast de hele telefonie sector bieden wij tegenwoordig ook een Haal- & Breng Service binnen de Hoeksche Waard. In de drukke 24/7 economie van tegenwoordig is er steeds minder vrije tijd. Tegen een lichte vergoeding halen wij uw toestel op en leveren we hem weer gerepareerd af.

Diensten

Tadatel levert zowel mobiele- als vaste telefonie. De mogelijkheden breiden zich steeds verder uit.

Leveranciers

Kijk welk van deze mogelijkheden het best aansluit op uw wensen.

Sponsor de Club

Sponsor uw club met vijf euro op elke reparatie bij TadaTel.